BLOG - 15.7.2020

Když chci číst o podnikání

Léto je konečně tady a kromě moře, zmrzliny nebo cestování se často pojí také s četbou. Co vybrat, když chcete svůj čas kvalitně věnovat nějaké knize? Na nejzajímavější knihy z hlediska podnikání, ale i osobního rozvoje se podíváme v dnešním článku.


Umění vítězit

Kniha zakladatele megalomanské společnosti Nike Phila Wrighta přináší jeho pohled na podnikání. Když si Phil jako čerstvý absolvent půjčil padesát dolarů a založil firmu s jediným cílem: dovážet z Asie kvalitní, ale levnou běžeckou obuv. Dnes má společnost Nike každoroční obrat bezmála 30 miliard dolarů.  Ovšem fajfka je víc než jenom logo. Pokud i vy chcete z vašeho podnikání dostat firmu plnou elegance a úspěchu, pak je kniha Umění vítězit tou pravou.


Čtyřhodinový pracovní týden

Kdo z nás by nechtěl pracovat jen čtyři hodiny týdně? S touto myšlenkou přišel ve své knize Timoty Ferris. Ten dokáže z čtyřicetihodinového týdne udělat čtyřhodinový. Stačí se držet DEALu, tedy Definice, Eliminace, Automatizace a Liberalizace. Ke knize je vhodné vzít si poznámkový blok, nebo možná rovnou kopírku. Jak jednou totiž implikujete postupy Timotyho, čeká vás (dle něj) země zaslíbená.


Na volné noze

První česky psaná kniha o podnikání tzv. freelancerů dostala příznačný název Na volné noze. Obsahuje rady a tipy pro podnikatele/začátečníky, stejně jako zkušenější podnikatele, kteří své byznysy rozvíjí desítky let. Kniha pokrývá období rozvoje podnikání, začátečnické chyby, náročné první roky a další nevyhnutelné etapy s podnikáním spojené.


Punkové podnikání

Pokud hledáte příručku k podnikání, tak tato kniha to přesně… nebude. Kniha Jamese Watta, zakladatele pivovaru BrewDog, je příručkou nanejvýš anarchistickou. Dočtete se o tom, jak se zabývat financemi (a hlídat každou korunu), jak na marketing a další. Heslo Jamese Watta zní: „Vsaďte všechno na to, čemu věříte.“ A tak zkuste vsadit i na tuhle knihu!


Podnikatelka nebo Popelka

Za jedinečnými příběhy ale nemusíme chodit daleko. Nově vyšlá kniha profesorky Jany Geršlové Podnikatelka nebo Popelka přináší příběhy 16 žen, které změnily svět podnikání. Knihu si můžete objednat na adrese office@cmapm.cz a při čekání si poslechnout podcast s paní profesorkou.

Která z knih Vás nejvíce zaujala? Máte jinou favoritku? Dejte nám vědět na naše sociální sítě- Facebook, Instagram nebo LinkedIn!

Kontaktujte nás!

Kde nás najdete?

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek o.s.
Botanická 785/9, 602 00 Brno

FOLLOW US

©2019 CMAPM.CZ ALL RIGHTS RESERVED